Sayfalar

1 Eylül 2016 Perşembe

Renkler / Ya Mülevvin


Dersin ilk yarısında renklerle alakalı öğrencilerle sohbet edilir. Bir yemeğin, manzaranın, gökyüzünün vs. renkli ve renksiz versiyonları ardarda öğrencilere gösterilir.

Dersin ikinci yarısında parka çıkılır ve öğrencilerin boş renk çarkını kâinatta keşfettikleri renklerle boyamaları istenir. Her rengin yanına o rengi hangi nesnede gördülerse onun resmini çizerler.


Gökkuşağı Soframda, Elhamdülillah:)



Öğretmen sınıfa hazırladığı büyük bir kartondan gökkuşağı ve gökkuşağındaki renklere sahip sebze ve meyve resimleri getirir. Kartlar öğrencilere dağıtılır ve gökkuşağındaki uygun rengin üstüne sırayla yapıştırmaları istenir. Yaratıcımızın sebze ve meyveleri rengarenk yaratarak bize sevgisini gösterdiği vurgulanır.  Büyük yaşlar için sebze, meyve renkleriyle vitaminler arasındaki ilişkiye de dikkat çekilip Hakim ismi nazara verilebilir.



EK Etkinlik 1: Aşağıdaki yap-bozlar hazırlanıp grup yapılmış öğrencilere dağıtılarak yap bozları tamamlamaları istenir.



EK Etkinlik 2: İnsanların da renk renk yaratıldığına dikkat çekilebilir. “Hiçbir renk diğerinden üstün değildir” vurgusu yapılır. Bu noktayı somutlaştırmak için aşağıdaki gibi kağıttan zincir bebek etkinliği yapılıp her bebek farklı bir insan tenine boyanabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder